29 Ağustos 2010 Pazar

Öyle Bir Geçer Zaman Ki’den İlk Detaylar

KANAL D’NİN, SIR GİBİ SAKLANAN, YILIN DİZİSİ OLMAYA ADAY “ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ”DEN, İŞTE, MERAKLA BEKLENEN İLK DETAYLAR… Kanal D’nin yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, yönetmenliğini Zeynep Günaytan’ın yaptığı, senaryosunu da Çoşkun Irmak’ın kaleme aldığı ve aylardır bir sır gibi saklanan, yeni yayın dönemine damgasını vuracak, merakla beklenen yeni dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” ile ilgili ilk detaylar gün ışığına çıktı.

Başrollerini Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut, Emir Berke Zincidi ve Wilma Elles’in paylaştıkları dizi, 14 Eylül Salı günü ekrana gelecek.

Diziyle ilgili satır başları ise şöyle;

* Dizinin ön çalışması yaklaşık 1 yıl sürdü.

* Üzerinde büyük titizlikle çalışılan projede, 1967 yılının mekanlarının ruhunu yansıtabilmek için Zeyrek semtinde büyük bir restorasyon çalışmasına başlandı.

*UNESCO’nun koruma altına aldığı Zeyrek, Eyüp Belediyesi’ne bağlı KUBED (Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu) ve Kanal D işbirliği ile yeniden restore edildi.

*Dizinin çekimleri ise yaklaşık 2 ay önce Unkapanı’nın Zeyrek semtinde başlandı.

*Asfalt olan yollara tekrar Arnavut kaldırımı döşendi. Birçoğu pimapenle kaplı olan evlerin pimapenleri söküldü ve yerine döneme uygun ahşap çerçeveler takıldı.

* Evlerde bulunan klimalar ters çevrilerek balkona dönüştürüldü.

* 51 ev boyandı, 9 ev tamamen restore edildi. Restore çalışmaları için 2 ton boya kullanıldı, 24 usta görev yaptı.

* Sokaklarda ve dış mekan çekimlerinde de o dönemin havasını yakalayabilmek için çok çaba sarf edildi. Çekimlerde 100’ü aşkın 60’lı yıllara ait otomobil kullanılırken ayrıca, döneme uygun 1 ambulans, 1 polis aracı,1 belediye otobüsü ve cezaevi aracı da özel olarak yaptırıldı.

*Dizi için, iki dekor, bir kostüm atölyesi kuruldu.

* Kostüm atölyesinde 500’e yakın kıyafet dikildi, 2054 adet kıyafet satın alındı, 2400 metreyi aşkın kumaş kullanıldı.

* Döneme uygun yük gemisi bulabilmek için geniş bir araştırma yapıldı ve sonunda 1965 yılında Türkiye – Amerika seferi yapan gerçek bir yük gemisi bulunarak dizinin çekimlerinde kullanıldı.

* Yük gemisi yanaştırılmayan Sarayburnu’nda çekim yapabilmek için ilgili bakanlıktan özel izin alındı ve ilk kez bir yük gemisi Sarayburnu’na “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” için demir attı.

* Dizinin Zeyrek’e ve çehresine olan katkılarından dolayı, Fatih Belediyesi, mekanı kullanıma açtı ve hiç bir destekten kaçınmadı.

* Hikayenin odak noktasındaki evin en küçük çocuğu Osman karakteri 200 çocuk Oyuncu arasından ve 3 deneme çekiminin ardından bu role en uygun olarak Emir Berke Zincidi seçildi. Daha önce pekçok reklam filminde oynayan Emir 5.5 yaşında. İlk kez bir dizide yer alan küçük Oyuncu sette, 2 Oyuncu koçu ve bir pedagog ile birlikte çalışıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder