29 Ağustos 2010 Pazar

Kanal D’nin dizisi iddialı geliyor

Kanal D’nin yakında başlayacak dönem dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman Ki”nin oyuncularından Yıldız Çağrı Atiksoy, dizi hakkında ipuçları verdi…

Coşkun Irmak’ın kaleme alıp, Zeynep Günaytan’ın yönetmenliğini yaptığı dizide başrolleri Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Meral Çetinkaya, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İyinemli, Emir Berke Zincidi ve Wilma Elles paylaşıyor.

Dizideki ‘Akarsu’ ailesinin büyük kızı Berrin’i canlandıran Yıldız Çağrı Atiksoy, Kanaldhaber.com.tr’ye konuştu ve bakın ne ipuçları verdi…

Proje ile başlayalım. Nasıl bir dizi Zaman?

1967-1968 yıllarında geçen bir dönem dizisi… O dönemde yaşayan bir ailenin dramını, aile olmanın zorluklarını, herkesin kendi hayatında uğradığı haksızlığı iç dünyası ile kendi penceresinden anlatıyoruz.

Diziye nasıl dahil oldunuz ve bu projeyi kabul etmenizi sağlayan unsurlar nelerdi?

Diziye dahil olma serüvenim bi anda ve beklemediğim bir süre içerisinde gerçekleşti. Ajansım aranıyor görüşme yapılıyor ve tamamdır Berrin karakterimiz sizsiniz deniliyor. Üzerinde çok çalıştığım, dönem dizisi olmasıyla benim için çok önemli olan bir proje bu. Hem senaryonun güçlülüğü, hem Berrin karakterinin benim oyunculuğum açısından farklı ve derin olması, başarılı ve bir şeyler öğrenebileceğim tiyatro sanatçılarının yer alması, tamamıyle bu projeye inanmam için en büyük etkenlerdi.

Zaman’ın hikayesi nedir?

Bir aile dramı, aile içi çatışma yansıtılıyor. Tabii o dönem itibariyle siyaset hep fonumuzda olacak.

Bu proje hangi duyguları öne çıkaracak sizce?
Kadın ve anne olmanın zorluğunu, ailesinin dağılmaması için verdiği mücadeleyi, çocukları için. Onlarla hep ayakta durmayı, aşkı için her zaman umut taşımayı anlatan bir proje olacak. Hüzün, o dönemde yaşanan gerçek ve temiz aşklar anlatılıcak.

OLGUN, SORUMLULUK SAHİBİ, ASİ BERRİN

Dizide ‘Berrin’ karakterini canlandırıyorsunuz. Berrin nasıl biri?

Berrin herkese karşı mesafeli, idealleri olan bir genç kız… Ailenin en büyük çocuğu olduğu için küçük yaşta sorumluluk sahibi olup annenin olmadığı yerlerde anne görevi üstleniyor. Mantıklı ve gerçekçi kararlar verip anneyi herzaman tamamlayan, hayattaki haksızlığa karşı her zaman bir çatışması olan asi bir karakter.

SETE GİRDİĞİMİZ ANDA 60’LARI YAŞIYORUZ

Ekipten biraz bahseder misiniz?

Yönetmenimiz Zeynep Günay tan ve onun profesyonel ve mükemmel ekibi … Başarılı oyuncular… Daha ne söylenebilir ki…

Set nasıl, çekimler nasıl gidiyor? Dönem dizisi çekmenin farkı nedir?

5 Temmuz’dan beri gece gündüz demeyip, sıcaklara aldırış etmeden sürekli çalışan ve gerçekleştirdiğimiz proje üzerinde ince eleyip sık dokuyan en ince ayrıntılara kadar düşünülen bir ekip ve rahat bir set ortamında çalışıyoruz. Sete girdiğimizde o dönemi yaşıyoruz. Kostümler, saç makyaj sanat eseri gibi… Bize sadece karakteri canlandırmak kalıyor.

Setin ilk günleri tüm oyuncular bir aradaydık ve herkes ‘40 yıllık arkadaş gibisiniz’ diye şaşırıyorlardı. Oyuncu kadrosunun çoğunun genç isimlerden oluşması bizim için büyük bir avantaj olup aramızda uyum oluşmasını sağlamıştı. Gerçekten de dizide oynayan kardeşlerim Aras ve Farah’la gerçek hayatta da kardeş gibi olduk.

Biraz da sizi tanıyalım…

1986 İzmir / Karşıyaka doğumluyum 5 yıl önce istanbula yerleştim. Lise döneminde Ege Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi almaya başladım. Daha sonra Plato Film’de sinema teknik ve oyunculuk eğitimi aldım. Birçok reklam ve dizi projem oldu. Daha önce Aşk Oyunu, Bahar Dalları, Ah İstanbul, Yağmurdan Sonra, Yersiz Yurtsuz, Gazi, Kayıp Prenses adlı dizilerde rol aldım. Sinema filmi projem ise Miras… Boş zamanlarımda stretching ve kondisyon yapıyorum. Eğitimime devam edip bolca sinemaya ve tiyatroya gidiyorum.

İzleyicilere mesajınız var mı?

Zaman herkesin tanık olduğu belki de yaşadığı ,yaşattığı bir konuya sahip, tam içimizden bir hikaye..

0 yorum:

Yorum Gönder